Valmentavan esimiehen 3+3 tärkeintä johtamistapaa

Yritykseni nimi on Headcoach, koska esimiehenä olet kuin joukkueesi päävalmentaja ja samalla pään valmentaja.

Sinun tulee hallita joukkueen ja yksilön valmentaminen sekä ymmärtää niiden sisäisiä prosesseja. Tämän kokonaisuuden hallitsemisessa haluan auttaa sinua, jotta voit johtaa kuin päävalmentaja joukkuettaan ja tehdä huipputuloksia helpommin.

Pään valmennusta teet joka tapauksessa, koska jokainen vuorovaikutustilanne vaikuttaa työntekijöidesi psyykeeseen. Tämän takia valmennuksen oleellisimmat psykologiset tekijät kannattaa ottaa haltuun. Niiden kautta saat luotua tietoisesti huipputuloksia helpommin sekä parannat työhyvinvointia.

Joukkueen pukukoppimeno ei juurikaan eroa organisaation sisäisestä menosta.

On ihmisiä, joilla on odotuksia, rooleja, ajatuksia, tunteita, tavoitteita, kommunikaatiota ja yhteishenkeä.

Team

Esimiestyö on valmentamista = Valmentava esimies

Kun puhutaan valmentavasta esimiehestä niin avataan nopeasti mikä on valmentavan esimiehen tärkeimmät tavoitteet.

Urheilujoukkueen päävalmentajaa ja esimiestä yhdistää yksi ja sama tavoite.

  • Tavoitteena on saada tiimin jäsenet onnistumaan ja pyrkiä vapauttamaan yksilössä oleva potentiaali.

Ei yksikään valmentaja laita pelaajaa kentälle ja latista häntä valmiiksi, vaan pyrkii nostattamaan hänet huippuvireeseen ja auttaa häntä onnistumaan. Esimiestyö ja johtaminen voi olla siis kuin valmentamista ja olet kuin joukkueesi päävalmentaja.superhero-2503808_1920

Pitäessäni tiimeille tai organisaatioille valmennuksia, minua helpottaa ajatus siitä, että he ovat urheilujoukkue. Tällöin kyseisestä tiimistä tai organisaatiosta tulee jotenkin elävämpi ja totta. Organisaatio tai työtiimi tuo helpommin jotenkin kaukaisen ja virallisen olon.

Kaikki lähtee ajattelusta ja tämä on oma tärkeä ajatukseni, jolla saan tehtyä hyvää tulosta.

Kolme tärkeintä johtamisen suuntaa

Kun hallitset nämä kolme esimiestyön tärkeintä suuntaa työsi tulee helpottumaan, tulet tekemään huipputuloksia helpommin ja työntekijöidesi motivaatio sekä hyvinvointi kasvavat.

  1. Itsesi johtaminen
  2. Muiden johtaminen
  3. Muutoksen johtaminen

Muiden johtaminen alkaa itsesi johtamisesta, eli parasta kehittymistä esimiehenä tai valmentajana on tutustua paremmin itseesi ja oppia johtamaan itseäsi.

Jos sinulla ei ole energiaa ja jaksamista, niin miten voit johtaa muita.

  • Miten varmistat oman jaksamisesi ja energisyytesi?
  • Miten käytät aikasi?
  • Mikä sinulle on tärkeää työssäsi?

Nämä ovat vain osa kysymyksistä, jotka itsensä kanssa on hyvä käydä läpi.

Yksi osa itsesi johtamista on tunnistaa kuinka ilmaiset itseäsi muille. Kun tunnet itsesi ja osaat johtaa itseäsi, voit alkaa tuloksekkaammin johtamaan muitakin.

Älä huolehdi muutoksesta, se kyllä tulee

Työelämässä muutokset ovat jatkuvasti läsnä jolloin sinun tulee ymmärtää kuinka johdat muutosta. Oikeastaan muutos on aina varmaa, joten tärkeämpää on osata johtaa kehittymistä ja oppimista. Älä muutoksesta huolehdi, se kyllä tulee. Sinun on kyllä tärkeää ymmärtää kuinka ihmiset reagoivat muutoksiin ja osata kommunikoida oikealla tavalla.

Kolme tärkeintä esimiehen johtamistapaa

Näiden kolmen johtamistavan huomiointi tekee sinusta valmentavan ja tuloksekkaan esimiehen.

  1. Asioiden johtaminen (Management)
  2. Ihmisten johtaminen (Leadership)
  3. Ihmisten valmentaminen (coaching)

1. Asioiden johtaminen (Management)

Asioiden johtaminen on tärkeää, mutta esimiehet, jotka keskittyvät vain asioiden johtamisen, eivät menesty työssään. He keskittyvät tavoitteiden asettamiseen, prosessien kehittämiseen ja tulosten seurantaan, unohtaen ihmiset. Kaikki edellä mainitut ovat kylläkin todella tärkeitä asioita esimiestyössä.

Kuvittele, että esimiehesi antaa sinulle tavoitteen ja aikarajan sen saavuttamiselle. Sen jälkeen hänestä ei kuulu ja alkaa kysellä vasta, jos tavoite ei ole toteutunut määräaikaan mennessä. Hän ei anna palautetta, hän ei kysy palautetta, eikä varsinkaan ole kiinnostunut sinun ja tiimisi hyvinvoinnista tai yhteishengestä. Kuinka sitoutunut olisit tällaiseen tehtävään ja millaista motivaatiota se synnyttäisi?

Kun olen kiertänyt tiimejä, joukkueita ja organisaatiota, olen huomannut, että asioiden johtaminen on yleensä hallussa ja niihin panostetaan. Sitten kun asioita pitää kehittää pyritään se tekemään asioiden kautta, eli viilaamalla prosesseja, työtapoja, tavoitteita jne, mutta hyvin usein se ei onnistu, koska unohtui yksi asia…ne ihmiset. Kannattaakin aina varmistaa, että nyt asiat ovat kunnossa, entä ihmiset.

2. Ihmisten johtaminen (Leadership)

Ihmisten johtaminen on tärkeää, mutta asia on myös niin, että henkilöt, jotka keskittyvät vain siihen eivät myöskään menesty työssään. Tiimissä voi olla hyvä henki ja vuorovaikutus, mutta prosessit ja järjestelmät ovat sekaisin ja tavoitteiden suunta hukassa. Kannattaakin aina muistaa, että nyt ihmiset on huomioitu, mikä on asioiden laita. Ihmisten johtamisessa piilee todella iso potentiaali ja olen nähnyt valmennuksien kautta, kuinka isoja harppauksia esimiehet, tiimit ja organisaatiot ovat ottaneet kun ovat panostaneet ihmisten johtamiseen.

3. Ihmisten valmentaminen – Asiat ja ihmiset tasapainoon

Oleellisinta on löytää tasapaino asioiden ja ihmisten johtamiselle. Tyypillisesti kun kysyn esimiehiltä kuinka paljon heidän työstä on asioiden johtamista ja kuinka paljon ihmisten johtamista, olen yllättynyt prosenteista. Vaakakuppi on pahasti asioiden johtamisen puolella.

Arvioi itse kuinka paljon työajastasi (100 %) menee ihmisten ja asioiden johtamiselle.

Kysy itseltäsi kannattaako prosenttimäärää painottaa johonkin suuntaan.

Nykyajan esimiestyössä korostuvat tulosten rinnalla, osallistaminen, vastuun jakaminen, motivointi, jaksamisen ja hyvinvoinnin vahvistaminen sekä vuorovaikutus ja yhteistyö. Nämä saadaan parhaiten huomioitua kun esimiehen johtamistapa on valmentava.

Valmentava esimiestyö kannattaa

Hyvinvoiva, motivoitunut ja keskinäisen luottamuksen omaava tiimi tekee parempaa tulosta sekä laatua. Tämä tehdään ihmisten johtamisen kautta. Tutkimusten mukaan motivoituneet työntekijät ovat laadussa 60 % parempia kuin ei motivoituneet.

Rakenna esimiestyösi siis valmentavan johtamistyylin päälle ja luo huipputuloksia sekä hyvinvointia helpommin.

Terveisin,
Headcoach, Jore

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *